روزه داری برای استراحت دستگاه گوارش است، اما برخی سعی دارند تمام وعدههای از دست رفته روز را با مصرف حجم بالایی از مواد غذایی در طول مدت کوتاه افطار تا سحر جبران کنند که همین امر افزایش وزن را برای آنها به همراه خواهد داشت.
سید مرتضی صفوی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت : بعضی از افراد در وعده افطار حتی بیشتر از جمع کل وعده هایی که در روزهای غیر روزه داری میل میکنند، غذا میخورند. تعجبی هم ندارد که این افراد به جای اینکه در این ماه، کاهش وزن داشته باشند، دچار افزایش وزن می شوند.
زمانیکه برای ساعات طولانی، غذا مصرف نمی شود و بدن مقدار انرژی لازم را در این مدت طولانی در اختیار نداشته باشد، متابولیسم (سوخت و ساز) کاهش پیدا میکند. سپس زمانیکه مقدار زیادی غذا در یک وعده خورده شود، متابولیسم همچنان پایین باقی میماند در حالی که غذای خورده شده به یکباره زیاد شده است. بنابراین، بدن شروع به ذخیره سازی انرژی به صورت چربی میکند.
وی افزود: روزه داری برای استراحت دستگاه گوارش است، اما برخی سعی دارند تمام وعدههای از دست رفته روز را با مصرف حجم بالایی از مواد غذایی در طول مدت کوتاه افطار تا سحر جبران کنند که همین امر افزایش وزن را برای آنها به همراه خواهد داشت.
همچنین روزه داری عاملی برای لغو انجام حرکات ورزشی نیست و رزوزه داران میتوانند ورزش خود را در ساعات نزدیک به افطار یا در زمان افطار تا سحر انجام دهند تا کمبود آب به هنگام ورزش آسیبی به بدن آنها وارد نکند.
در واقع کاهش سوخت و ساز بدن موجب سوق دادن بدن به سمت چاقی خواهد شد، حتی اگر فرد میزان غذای مصرفی خود را کاهش دهد.
.: Weblog Themes By Pichak :.